donderdag 1 maart 2012

Kaiserschmarren

Kaiserschmarren door Lotte en Ellen
Lekker als toetje, of als luxe ontbijt (beetje vergelijkbaar met pancakes)


Ingrediënten: (voor 4 personen)

150 g bloem,
1 snufje zout,
3 eieren,
1 el suiker,
200 ml melk;
40 g rozijnen,
50 g boter om te bakken,
1 tl poedersuiker,
bosvruchtenjam

Bereiden:
Splits de eieren. Klop de bloem, zout, eigeel, suiker en melk tot een glad beslag en laat deze 30 minuten rusten. Klop het eiwit stijf en vermeng dit voorzichtig ("spatel", na die 30 minuten) met het deeg. Meng de rozijnen nu ook door het deeg of strooi ze pas over het deeg nadat je dit in de pan hebt gedaan, want in de beslagkom zakken de rozijnen naar beneden.
Verhit boter in een pan verhitten en het deeg vingerdik (!) in de pan gieten. Het deeg aan de onderkant goudbruin bakken (zorgen dat het deeg niet aanbakt). Pannenkoek omdraaien en goudbruin bakken. De pannenkoek met twee vorken in kleine stukjes scheuren. Nog 1 minuut laten bakken.
Verdeel de stukjes over vier borden, doe er poedersuiker over en doe op alle borden een schepje jam.

Bron:
Typisch Oostenrijks, maar dit recept komt van het Hollandse http://www.smulweb.nl/recepten/1025829/Kaiserschmarren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten