maandag 12 maart 2012

Hartige pesto-tomaat-cupcakes

Hartige pesto-tomaat-cupcakes door Emma

Ingrediënten (voor 12 cupcakes):
  • 180 g bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 3 eieren
  • 50 mL olijfolie
  • 100 mL melk
  • 100 g groene pesto
  • 10 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 150 g gemalen kaas

Bereiden:
Roer de eieren, melk en olie door elkaar. Voeg de pesto, tomaatjes en de kaas toe (laat wat kaas over om er later op te strooien). Mix alles tot één massa, voeg dan langzaam tijdens het roeren de bloem en bakpoeder toe. Strooi wat zout en peper naar smaak in het beslag, laat eventjes staan.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Lepel het beslag in papieren cupcakevormpjes, bestrooi met het restje kaas en bak ze zo'n 20-25 minuten gaar.


Variatietips:
Ook lekker met stukjes uitgebakken spek of ham. Denk ik.

Bron: Photo-Copy


1 opmerking:

  1. Wauw, ziet er goed uit Em! Alleen al al die kleuren cups zijn leuk :D En al die recepten van die blog waar je dit vandaan hebt zien er lekker uit, mooie foto's....

    BeantwoordenVerwijderen