donderdag 1 maart 2012

Kleine karamelcakejes

Kleine karamelcakejes door Lotte 

Ingrediënten: (voor ongeveer 12 cakejes)

115 g zachte boter
175 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren, losgeklopt
2 eetl. instantkoffiekorrels
1 eetl. kokend water
300 g zelfrijzend bakmeel
1 1/4 dl melk
100g zachte karamels
Bereiden:
Verwarm de oven voor tot 175 C/gasstand 2-3. Zet 12 papieren vormpjes in een muffinbakplaat.
Klop in een middelgrote kom de boter met de basterdsuiker met een handmixer tot een bleke, luchtige massa. Voeg al kloppend geleidelijk de eieren toe. Los in een kommetje de instantkoffie op in het kokende water. Klop de koffie door de botermassa en roer er bakmeel en melk door.
Schep het beslag in de vormpjes druk in het midden van elk vormpje een karamel en zet ze in de oven.
Bak de cakejes 20 minuten. Laat ze 5 minuten staan zet de cakejes op een schaal en serveer ze warm.

Variatietips:
Chocolade & karamelcakejes: Maak het basisrecept maar voeg na de melk 4 eetlepels pure chocoladedruppels aan het beslag toe.
Gember & karamelcakejes: Maak het basisrecept maar voeg na de melk 3 eetlepels fijngehakte gekonfijte gember aan het beslag toe.
Chocolade-nogacakejes: Maak het basisrecept maar vervang de karamel door 6 halve Baby Ruth repen (pinderepen met chocolade)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten