zondag 18 maart 2012

Spinaziepannenkoeken

Spinaziepannenkoeken door Ellen

Klik hier voor de variant van Emma

Ingrediënten (voor 4 personen):
Voor de pannenkoeken:
  • 400 g bloem
  • 1 liter melk
  • 4 eieren
  • snufje zout
Voor de vulling:
  • 600 g verse spinazie
  • 2 teentjes knoflook
  • handje pijnboompitjes
  • handje rozijnen
  • 100 g feta kaas
Bereiden:
Roer de bloem, eieren, melk en snufje zout tot een glad beslag waarvan je dunne pannenkoeken bakt.
Maak tegelijkertijd de vulling. Rooster hiervoor de pijnboompitjes in een koekenpan of wok, houdt ze daarna apart. Doe olie in de koekenpan of wok en fruit hierin de klein gesneden of uitgeperste knoflook. Roerbak vervolgens de spinazie hierdoor, steeds wat erbij met genoeg olie, totdat alle spinazie is geslonken. Voeg aan het einde de pijnboompitjes, rozijnen en klein gesneden kaas toe. Meng dit goed door elkaar en warm het nog wat door. Doe ook wat peper (en eventueel zout) door het groentemengsel.
Doe nu steeds een klein beetje van het spinaziemengsel in een pannenkoek, en rol hem op. Dat kan natuurlijk ook aan tafel.
Lekker met een frisse salade, bijvoorbeeld van een halve komkommer, een rode ui, 3 tomaten en een gele paprika.

Natuurlijk kun je ook ander combinaties bedenken voor de vulling!

Bron:
http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/66050/spinazie-pannenkoeken?rq=spinazie
Ook de foto komt hiervandaan, maar onze variant leek er behoorlijk op!

3 opmerkingen:

  1. Huh, rozijnen? Wat grappig! Ga ik binnenkort een keer proberen! :D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja rozijnen combineren erg goed met spinazie :)
      En goed dat linkje Em! Ik dacht er nog aan om zoiets te doen maar ik wist niet goed hoe/het was al laat/... ;)

      Verwijderen
  2. Haha, ja, da's makkelijker vergelijken én makkelijker zoeken. Oh wat houden we de boel overzichtelijk! :D

    BeantwoordenVerwijderen