zaterdag 16 maart 2013

Spinazie-rucola soep

Spinazie-rucola soep door Ellen

Ingredienten: (voor 4 personen)
1 grote aardappel
9 dl groentebouillon
2 bosjes bosui
140 gr verse bladspinazie
140 gr rucola
2 dl witte wijn
1.25 dl slagroom (plus eventueel wat extra voor erbij)
zout, peper, eventueel wat spinazie, rucola of zuring om te garneren

Ook nodig: een mixer, blender of foodprocessor.

Variatietip: 
Als je weet waar je zuring kunt kopen, kun je de spinazie en rucola vervangen door
150 gr spinazie
90 gr rucola
80 gr zuring

Bereiding:
Schil de aardappel en snijd hem in blokjes.Doe de blokjes en de bouillon in een grote pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag, zet de deksel op de pan en laat de soep circa 5 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
Snijd ondertussen de bosui in ringetjes. Snijd of snipper de spinazie en rucola (en zuring) grof. Voeg de bosui, spinazie en rucola (en zuring) toe aan de soep als de aardappelen gaar zijn. Lat de soep in de gesloten pan 2 tot 3 minuten koken tot de groenten zijn geslonken. Pureer dan de soep met de staafmixer glad.
Voeg de wijn en de slagroom toe en breng hem tot tegen de kook aan. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep hem in diepe borden of kommen. Besprenkel ze eventueel met wat room en garneer met achtergehouden (en fijngesneden) spinazie, rucola of zuring.

Bron: Kookboek "500 soepen"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten