zaterdag 23 maart 2013

Bleekselderijsoep met sherry

Bleekselderijsoep met sherry door Ellen


Ingredienten: (voor 4 personen)
1 struik bleekselderij
40 gr boter
1 ui
2 el bloem
1 l kippen- of groentebouillon
1.75 dl sherry (dit kan je eventueel ook vervangen door witte wijn)
1.25 dl slagroom
2 el fijngesneden peterselie
 zout, peper

Ook nodig: een mixer, blender of foodprocessor.

Bereiding:
Snijd de ui fijn. Snijd 1 stengel bleekselderij in "flinterdunne" reepjes en houd deze apart. Snijd de overige selderij in schijfjes/stukjes.
Smelt de boter in een grote pan en smoor hierin de ui zo'n 4 minuten. Roer de bloem erdoor en laat deze roux 1 minuut sudderen. Voeg geleidelijk al roerend de bouillon toe. Doe de selderij erbij en breng aan de kook. Draai het vuur laag, doe de deksel erop en laat de soep zo'n 10 minuten koken tot de bleekselderij gaar is.
Pureer dan de soep met de staafmixer. Volgens het recept moet je maar de helft pureren, wij hebben dat opgelost door "niet zo goed" te pureren. Voeg de sherry, slagroom en peterselie toe en breng de soep tot tegen de kook aan. Breng de soep op smaak met peper en zout en schep hem in diepe borden of kommen. Garneer/versier de borden met de apart gehouden dunne reepjes bleekselderij.

Bron: Kookboek "500 soepen"

Geen opmerkingen:

Een reactie posten