dinsdag 19 maart 2013

Banana bread met mango, framboos en kokosglazuur

Banana bread met mango, framboos en kokosglazuur door Emma

Ingrediënten:
250 g bloem
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
100 g boter
200 g suiker
1 zakje vanillesuiker (of 1 tl vanillearoma)
2 eieren
125 ml crème fraiche
150 ml kokosmelk
4 rijpe bananen
150 g mango (diepvries)
100 g framboos (diepvries)
175 g poedersuiker

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakeblik met bakpapier. Verwarm de boter kort in de magnetron (laag vermogen) tot het zacht is, meng vervolgens met de suiker, bloem, bakpoeder, kaneel en wat zout. Roer de eieren, crème fraiche en een scheutje (zo'n 50 ml) kokosmelk door het beslag. Roer of mix net zo lang tot het beslag glad en egaal is. Schep vervolgens de geprakte banaan en stukjes mango en framboos door het mengsel en verdeel het geheel over het cakeblik.
Bak in ongeveer 1 uur tot de cake goudbruin en gaar is, laat vervolgens 30 minuten in de vorm afkoelen. Verwarm de rest van de kokosmelk met poedersuiker in een pannetje op laag vuur tot een dik glazuur ontstaat. Lepel dit vervolgens over het bananenbrood en laat nog een uur afkoelen.
Maximaal 1 dag houdbaar.

Bron: AH.nl en BBC Food

1 opmerking:

  1. Em, de shoutbox is kapot!
    Wat ik wilde shouten: op dit moment staat bij mij in de oven volkoren bananenbrood met dadels. Ik ben benieuwd. :-)
    http://www.ah.nl/allerhande/#/recepten/882642

    BeantwoordenVerwijderen