zaterdag 2 maart 2013

Witlofovenschotel

Witlofovenschotel door Ellen


Ingrediënten: (voor 2 personen)
2 grote stronken witlof (250 gram per stuk)
4 tot 6 (dikke) plakken ham (100 tot 150 gram)
500 gram kruidige aardappels
beetje boter, melk, kruiden, kaas, beschuit, verse bieslook

Bereiden:
Schil en kook de aardappels in zo'n 15 tot 20 minuten zacht. Haal het kontje en de buitenste vellen van de witlof stronken, verwijder daarna de harde kern (vanaf de "kontjes"/wortel een puntje de witlof in). Kook ook de loven in zo'n 15 minuten aardig gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Giet de aardappels af, bewaar eventueel een beetje van het kookvocht. Stamp de aardappels met de boter en melk (eventueel roomkaas) tot aardappelpuree, voeg wat kruiden/specerijen (peper, zout, nootmuskaat, misschien bieslook, knoflookpoeder) toe voor smaak. Giet ook de witlof af, laat deze goed uitlekken (een vergiet is aan te raden) en vet eventueel de ovenschaal een beetje in. Leg twee plakken ham in de ovenschaal, leg op beide plakken een stronk witlof en probeer ze dan verder in ham te wikkelen (bijv. door de andere plak/plakken er op te leggen en dan een beetje tegen elkaar aan te vouwen).  Bedek nu de stronken met aardappelpuree en verkruimel hierover een beschuit. Je kunt op de ingepakte stronken plakjes kaas leggen, je kunt ook kaas raspen en door de puree mengen of tot slot er overheen strooien (op of net onder het beschuit).

Zet de ovenschotel zo'n 20 minuten in de oven. Op zich is alles al gaar dus dat doet er niet heel veel toe ;-) Strooi er als laatste touch voor het opdienen nog (kleingesneden) verse bieslook overheen.

Bron: http://www.simplyrecipes.com/recipes/peanut_butter_cookies/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten