zaterdag 5 maart 2011

Driedubbele chocoladebrownies

Driedubbele chocoladebrownies door Emma
Gegeten op 5 maart 2011 @ Ellen

Benodigdheden:
  • bakblik van 20x20cm
  • 1 vel bakpapier
  • hittebestendige kom
  • mixer
Ingrediënten: (voor 20 stuks)
  • 200 gram pure chocolade (fijngesneden)
  • 100 gram witte chocolade (in stukjes van 0,5-1cm)
  • 100 gram melkchocolade (in stukjes van 0,5-1cm)
  • 150 gram ongezouten boter
  • 175 gram fijne kristalsuiker
  • 1 tl vanillearoma
  • 3 eieren
  • 75 gram bloem (gezeefd)
  • evt. cacaopoeder

Bereiden:
Verwarm over voor op 160 graden. Vet een bakblik of ovenschaal van ongeveer 20x20cm in en leg er een groot vel bakpapier in. Zorg dat de randen van het papier boven de schaal uitsteken. Verwarm de pure chocolade met de boter in een hittebestendige kom boven een pan met zachtkokend water (zorg dat bodem van de kom het water niet raakt!) en roer af en toe tot boter en chocolade gesmolten zijn. Neem de kom van de pan af en laat het mengsel enigszins afkoelen. Klop met een mixer de suiker en het vanillearoma door het chocolademengsel. Klop de eieren er één voor één zorgvuldig doorheen. Voeg de bloem toe en spatel die er luchtig door, zodat je een glad mengsel krijgt. Roer vervolgens de stukjes witte en melkchocolade erdoor. Schep het in de vorm en bak ongeveer 40 tot 45 min., of tot er wat vochtige kruimels blijven hangen aan een in het midden ingestoken satéprikker. Laat de browniekoek volledig afkoelen in de vorm en neem het eruit met behulp van de uiteinden van het bakpapier. Snijd de koek in 20 vierkantjes, bestrooi evt. met cacaopoeder.
In de koelkast een week te bewaren, in vriezer 1 maand.

Bron: Via Ineke Willemse uit een chocoladekookboek dat anoniem wenste te blijven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten