zaterdag 5 maart 2011

Fat rascals

Fat Rascals door Ellen
Gegeten op 5 maart 2011 @ Ellen

Ingrediënten: (voor 8 rascals)
  • 100 gr boter
  • 250 gr bloem
  • 75 gr krenten
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 75 gr bruine suiker
  • 50 gr gemengde citrusschillen (citroen, mandarijn, sinaasappel)
  • 150 ml whipping cream/ sour cream/ creme fraiche
  • 1 geklopt ei
  • hele blanke amandelen, als decoratie
  • eventueel gefruite kersen, als decoratie

Bereiden:
Haal de boter van tevoren uit de koelkast en rasp de citrusvruchten (of haal het uit een potje). Verwarm de oven voor op 220°C en leg een stuk bakpapier klaar (eventueel met wat bloem). Verkruimel de boter in de bloem (“tot het op broodkruimels lijkt”). Voeg de krenten, de citrusschillen, het bakpoeder en de bruine suiker toe en meng het goed. Voeg de cream toe en kneed het tot een stevige klomp deeg. Neem stukjes deeg ter grote van een klein ei, duw ze een beetje plat en leg ze op het bakpapier. Bestrijk de rascals met het geklopte ei en duw (twee) amandelen en eventueel de kersen in het deeg. (Duw ze er stevig genoeg in, zodat ze er bij het bakken niet af vallen.) Bak de rascals 15 tot 20 minuten, zodat ze mooi gerezen zijn en goudbruin kleuren. Laat ze buiten de oven rustig afkoelen.
Lauw opeten is erg lekker, in een luchtdichte trommel kun je ze prima 4 dagen bewaren. Serveer met wat boter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten