zaterdag 5 maart 2011

Quiche met gehakt, tomatenpuree, ui en diepvriesgroenten

Quiche met gehakt, tomatenpuree, ui en diepvriesgroenten door Emma

Ingrediënten (voor één persoon dus):
- 2 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart (diepvries)
- 100 g gehakt
- Diepvriesgroenten: 2 deelblokjes spinazie, handje tuinerwten, stukjes paprika of welke wokgroenten dan ook
- Een klein uitje, in stukjes
- 1 ei
- Een flinke lepel yoghurt of crème fraiche
- Een flinke lepel tomatenpuree
- Gemalen kaas
- Eventueel: kleine stukjes Spaanse peper en Italiaanse kruiden

Verder nodig:
- Een kleine springvorm (doorsnede 12 of 16 cm, o.a. te koop bij de Hema)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedekt de springvorm met het bladerdeeg. Bak het gehakt gaar en voeg op het laatst heel even de stukjes ui toe. Leg de erwten en kleine stukjes (ontdooide) (wok)groenten op de bodem van de springvorm, op het bladerdeeg. Maak een prutje van de (ontdooide) spinazie, het ei, de yoghurt, het gehakt-ui-mengsel, kruiden, Spaanse peper, tomatenpuree en kaas en giet dit over de vulling. Bedek het geheel met een klein beetje kaas en bak zo’n 25 minuten tot hij mooi goudgeel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten