zaterdag 5 maart 2011

Quiche met spinazie en geitenkaas

Quiche met spinazie en geitenkaas door Emma

Ingrediënten (voor één persoon dus):
- 2 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart (diepvries)
- 4 deelblokjes diepvriesspinazie
- Een handje (diepvries)tuinerwten
- Een klein uitje, in stukjes
- 1 ei
- Een flinke lepel yoghurt of crème fraiche
- Twee kleine geitenkaasjes (uit een doosje Président Petits Chèvres Doux)
- Italiaanse kruiden
- Rode pesto

Verder nodig:

- Een kleine springvorm (doorsnede 12 of 16 cm, o.a. te koop bij de Hema)

Bereiden:
Besmeer het bladerdeeg met een lepeltje pesto en bedek de springvorm ermee. Strooi de stukjes ui en tuinerwten op het bladerdeeg. Ontdooi de spinazie en dep het droog. Roer hier het ei doorheen, samen met de yoghurt of crème fraiche. Prak de kleine geitenkaasjes door dit mengsel. Giet dit spinazieyoghurtkaasprutje over de ui en tuinerwten in de springvorm. Bestrooi het geheel met de Italiaanse kruiden en bak zo’n 25 minuten op 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten