zaterdag 5 maart 2011

Quiche met spinazie, feta, spekjes, champignons en stukjes tomaat

Quiche met spinazie, feta, spekjes, champignons en stukjes tomaat door Emma

Ingrediënten (voor één persoon dus):
- 2 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart (diepvries)
- 4 deelblokjes diepvriesspinazie
- Een half bakje spekjes
- 4 champignons, in plakjes
- Een paar cherrytomaatjes of één normale tomaat, in stukjes en met zo min mogelijk vocht
- Een halve ui, in stukjes
- 1 ei
- Een flinke lepel yoghurt of crème fraiche
- Een half pakje feta of soortgelijke kaas
- Italiaanse kruiden

Verder nodig:
- Een kleine springvorm (doorsnede 12 of 16 cm, o.a. te koop bij de Hema)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedekt de springvorm met het bladerdeeg. Bak de spekjes uit in een koekenpan. Gooi de spekjes, champignons en tomaat op de bodem van de springvorm. Maak een prutje van de (ontdooide) spinazie, het ei, de yoghurt, de ui, kruiden en kaas en giet dit over de vulling. Bedek het geheel met een klein beetje kaas en bak zo’n 25 minuten tot hij mooi goudgeel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten