zaterdag 5 maart 2011

Quiche Mexicano

Quiche Mexicano door Emma

Ingrediënten (voor één persoon dus):
- 2 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart (diepvries)
- Paar handjes kleine stukjes Mexicaanse wokgroenten (diepvries)
- Paar handjes diepvriestuinerwten
- Kleine stukjes salami
- 1 ei
- Een flinke lepel yoghurt of crème fraiche
- Gemalen kaas
- TexMex kruiden

Verder nodig:
- Een kleine springvorm (doorsnede 12 of 16 cm, o.a. te koop bij de Hema)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedekt de springvorm met het bladerdeeg. Ontdooi de groenten en zorg dat ze goed uitgelekt en zo droog mogelijk zijn! Leg ze op de bodem van de springvorm, op het bladerdeeg. Maak een prutje van de stukjes salami, het ei, de yoghurt, de ui, kruiden en kaas en giet dit over de vulling. Bedek het geheel met een klein beetje kaas en wat plakjes salami en bak zo’n 25 minuten tot hij mooi goudgeel is. Pas op dat de quiche met al die bevroren groenten en vettigheid niet te nat wordt! Eventueel zou je de salami alvast kunnen uitbakken en afdeppen met keukenrol. Of giet hem na het bakken af. Op de foto zie je wat er gebeurt als je dat alles niet doet. ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten