zaterdag 5 maart 2011

Quiche met brie, broccoli, spekjes, ui en tomatenpuree

Quiche met brie, broccoli, spekjes, ui en tomatenpuree door Emma

Ingrediënten (voor één persoon dus):
- 2 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart (diepvries)
- Een paar plakjes brie
- Paar handjes diepvriesbroccoli
- Een half uitje, in stukjes
- 1 ei
- Een flinke lepel yoghurt of crème fraiche
- Een flinke lepel tomatenpuree (op de bodem van de taart)
- Gemalen kaas
- Italiaanse kruiden

Verder nodig:
- Een kleine springvorm (doorsnede 12 of 16 cm, o.a. te koop bij de Hema)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedekt de springvorm met het bladerdeeg. Kook de broccoli in zo’n 5 minuten beetgaar en mix het met de ui. Besmeer het bladerdeeg met de tomatenpuree en leg het broccoli-ui-mengsel hierop. Meng wat gemalen kaas met het ei, de yoghurt en de kruiden en giet dit over de vulling. Bedek het geheel met de plakjes brie en bak zo’n 25 minuten tot hij mooi goudgeel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten