zaterdag 5 maart 2011

Quiche met broccoli, ui, tuinerwten, sambal en rode pesto

Quiche met broccoli, ui, tuinerwten, sambal en rode pesto door Emma

Ingrediënten (voor één persoon dus):
- 2 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart (diepvries)
- Paar handjes diepvriesbroccoli
- Paar handjes diepvriestuinerwten
- Een uitje, in stukjes
- 1 ei
- Een flinke lepel yoghurt of crème fraiche
- Een beetje sambal
- Een beetje rode pesto
- Gemalen kaas
- Italiaanse kruiden

Verder nodig:
- Een kleine springvorm (doorsnede 12 of 16 cm, o.a. te koop bij de Hema)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedekt de springvorm met het bladerdeeg en besmeer met de pesto. Kook de broccoli in zo’n 5 minuten beetgaar en leg dit samen met de erwten en de stukjes ui op de bodem van de springvorm, op het bladerdeeg. Maak een prutje van de sambal, het ei, de yoghurt, kruiden en kaas en giet dit over de vulling. Bedek het geheel met een klein beetje kaas en bak zo’n 25 minuten tot hij mooi goudgeel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten