zaterdag 5 maart 2011

Quiche met spinazie, broccoli, spekjes, paprika, ui

Quiche met spinazie, broccoli, spekjes, paprika, ui door Emma

Ingrediënten (voor één persoon dus):
- 2 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart (diepvries)
- 2 deelblokjes diepvriesspinazie
- Een handje (diepvries)broccoli
- Een half bakje spekjes
- Een halve paprika, in blokjes
- Een halve ui, in stukjes
- 1 ei
- Een flinke lepel yoghurt of crème fraiche
- Gemalen kaas
- Italiaanse kruiden

Verder nodig:
- Een kleine springvorm (doorsnede 12 of 16 cm, o.a. te koop bij de Hema)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedekt de springvorm met het bladerdeeg. Kook de broccoli tot het beetgaar is, zo’n vijf minuten, en bak de spekjes uit in een koekenpan. Gooi dit alles samen met de paprika op de bodem van de springvorm. Maak een prutje van de (ontdooide) spinazie, het ei, de yoghurt, de ui, kruiden en kaas en giet dit over de broccoli. Bedek het geheel met een laagje kaas en bak zo’n 25 minuten tot hij mooi goudgeel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten