zaterdag 5 maart 2011

Quiche met kaas, broccoli, tomatenprut en champignons

Quiche met kaas, broccoli, tomatenprut en champignons door Emma

Ingrediënten (voor één persoon dus):
- 2 plakjes bladerdeeg of deeg voor hartige taart (diepvries)
- 4 champignons
- Een handje (diepvries)broccoli
- 1 ei
- Een flinke lepel yoghurt of crème fraiche
- Een lepeltje tomatenpuree of PizzaQuick
- Gemalen kaas
- Italiaanse kruiden

Verder nodig:
- Een kleine springvorm (doorsnede 12 of 16 cm, o.a. te koop bij de Hema)

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedekt de springvorm met het bladerdeeg. Kook de broccoli tot het beetgaar is, zo’n vijf minuten. Snijd de champignons in plakjes en leg dit samen met de gekookte broccoli op het bladerdeeg. Maak een prutje van het ei, de yoghurt, tomatenpuree, kruiden en kaas en giet dit over de broccoli en champignons. Bedek het geheel met een laagje kaas en bak zo’n 25 minuten tot hij mooi goudgeel is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten