Gelepaprikasoep door Ellen
Gegeten op 1 april 2011 @ Ellen
Ingrediënten: (voor 4 à 5 personen)
- 125 gram mascarpone (half bakje)
- 3 gele paprika's
- 125 ml witte port
- 3 zakjes saffraandraadjes (AH)
- 900 ml tuinkruidenbouillon
- Evt. tuinkers
- Staafmixer
Bereiden:
Paprika in stukjes snijden, bakken (in kookpan) met olijfolie. Afblussen met port erbij, even een paar minuten laten pruttelen. Doe de bouillon erbij. Laten koken tot paprika zacht is (ongeveer 10 min). Saffraan erbij, even laten meekoken en dan met staafmixer gladde soep er van maken. Dan mascarpone erbij en weer mixen. Dan proeven of er nog boullion of port bij moet.
Paprika in stukjes snijden, bakken (in kookpan) met olijfolie. Afblussen met port erbij, even een paar minuten laten pruttelen. Doe de bouillon erbij. Laten koken tot paprika zacht is (ongeveer 10 min). Saffraan erbij, even laten meekoken en dan met staafmixer gladde soep er van maken. Dan mascarpone erbij en weer mixen. Dan proeven of er nog boullion of port bij moet.
Voor de luxe versie zoals het echt hoort, bij opdienen beetje tuinkers in soep. Is heel lekker maar duur :)
Bron: Carine, huisgenootje in het eerste studentenhuis van Ellen (Pelikaanstraat)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten