Ingredienten: (hoofdgerecht voor 4 personen)
- 1 pak gnocchi di patate (aardappel-pastaballetjes, 500 g)
- 600 g courgettes
- 2 eetlepels margarine
- 100 g gepelde walnoten
- 1/2 zakje verse peterselie
- 1 duopakje magere spekreepjes (250 g)
- 1 flesje kookroom (250 ml)
Bereidingswijze: (20 minuten)
Gnocchi volgens gebruiksaanwijzing koken. Courgettes schoonmaken en in stukjes snijden. In pan margarine verhitten. Courgette 3 min. zacht bakken. Met deksel op pan courgettes in 8 min. gaarstoven. Walnoten fijnhakken. Peterselie fijn knippen. In braadpan spekreepjes in 5 min. knapperig bakken. Kookroom, walnoten en grootste deel peterselie door spekreepjes roeren en zacht verhitten. Gnocchi over vier borden verdelen. Walnotensaus erop scheppen en met rest van peterselie garneren. Courgettes erbij serveren.
Gnocchi volgens gebruiksaanwijzing koken. Courgettes schoonmaken en in stukjes snijden. In pan margarine verhitten. Courgette 3 min. zacht bakken. Met deksel op pan courgettes in 8 min. gaarstoven. Walnoten fijnhakken. Peterselie fijn knippen. In braadpan spekreepjes in 5 min. knapperig bakken. Kookroom, walnoten en grootste deel peterselie door spekreepjes roeren en zacht verhitten. Gnocchi over vier borden verdelen. Walnotensaus erop scheppen en met rest van peterselie garneren. Courgettes erbij serveren.
Bron:
AH.nl
Churros
Ingrediënten
(voor ongeveer 30 churros volgens het kookboek, maar wij hadden er ongeveer 12)
- 250 g bloem
- snufje zout
- ¼ l water
- plantaardige olie voor het frituren (ongeveer 500 ml, maar je kunt dit wel weer hergebruiken als je het laat afkoelen en met een trechter terug in de fles doet)
- 50 g kristalsuiker (kijk hoeveel je nodig hebt)
- 1 el kaneelpoeder (kijk hoeveel je nodig hebt)
Materialen
- Spuitzak (of spuitmond en bakpapier)
- Diepe pan
- Keukenpapier
Bereidingswijze
(20 minuten)
Vermeng de
suiker met het kaneelpoeder in een diep bord. Zet dit apart. Leg ook het
keukenpapier klaar.
Doe de bloem
met het zout in een grote beslagkom. Breng het water aan de kook. Giet het bij
de bloem en mix goed totdat het beslag zacht is.
Verhit de
olie in een diepe koekenpan. Maak met behulp van een deegspuit churros van 10
cm lang en laat ze voorzichtig in de olie vallen. Frituur ze 1-2 minuten en
keer ze een paar keer. Neem ze uit de olie en leg ze op keukenpapier om uit te
lekken. Maak niet meer dan 5 tot 6 churros per keer (afhankelijk van de maat
van je pan), zodat de churros niet aan elkaar kleven terwijl ze worden
gefrituurd.
Rol de
churros door de suiker met kaneel en leg ze op een schaal, serveer ze warm.
Banaansmoothie met kaneel en kokos
Ingredienten: (voor één groot glas)
1 banaan
100 ml yoghurt
100 ml melk
1 el (?) kaneel
1 el (?) geraspte kokos
1 el honing
Bereiding:
Mix alles goed door elkaar, kijk bij de kaneel en kokos (en honing) even hoeveel er nodig is zodat je het lekker vindt!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten