Ingredienten: (hoofdgerecht voor 4 personen)
- 2 el zonnebloemolie
- 2 tl gemalen komijn (djinten)
- 2 rode uien, gesnipperd
- 2 rode paprika's
- 1 bak gekookte bieten (500 g)
- 1 liter groentebouillon (van tablet)
- 1 blik linzen (400 g)
Verhit de zonnebloemolie in een soeppan en fruit hierin de komijn en rode uien 3 min. Halveer ondertussen de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes. Doe in de soeppan en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Roer regelmatig. Schil ondertussen de bietjes en snijd in stukjes. Doe samen met de hete groentebouillon in de pan, breng aan de kook en laat 3 min. doorkoken. Neem de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot een egale soep. Voeg de linzen toe en warm nog 2 min. door. Verdeel over 4 borden. Lekker met wat crème fraîche erop.
Bron: AH.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten