Spaghetti met romige witlofreepjes door Sanne
Ingrediënten (4 personen):
300 g spaghetti (fusilli)
800 g witlof
1 uitje
2 el olijfolie
4 tenen knoflook
Achterham (dikke plak, 200g)
1 bekertje crème fraîche
75 g Parma kaas
Zout, peper en nootmuskaat
Provençaalse kruiden
Materialen:
Snijplank, mes, wokpan, kookpan, spatel, opscheplepel.
Bereiding:
Begin met ruim water op te zetten, waarin, als het water kookt, de spaghetti volgens de aanwijzingen op het pak wordt gekookt.
Ondertussen wordt de ham, ui en het knoflook in dobbelsteentjes gesneden. Snijd de onderkant van de witlofstronkjes, verwijder de harde kern en snijd de blaadjes in de lengte in repen van 1 cm breed.
Verhit de olijfolie in de wokpan op een matig vuur, zodat de olijfolie niet verbrandt. Bak hierin de hamblokjes, na 2 minuten voegt men de ui en knoflook toe en bakt het geheel nog eens 2 minuten. Daarna de witlofreepjes toevoegen en gedurende 2 minuten beetgaar bakken.
Schep het mengsel regelmatig met de spatel om. Doe de crème fraise erbij, roer dit door het mengsel en laat het op een zacht vuur zachtjes nog 3 – 4 minuten koken. Op smaak brengen met zout, peper en iets Provençaalse kruiden.
Voeg de niet te gaar gekookte spaghetti toe aan het witlofmengsel, meng het geheel met elkaar en verdeel het over de verwarmde borden. Bestrooi met de kaas en serveer direct.
Klinkt lekker! Pasgeleden zelf ook zoiets gemaakt, ik vond het lekker maar mijn broer vond het te witloffig :p
BeantwoordenVerwijderen