Gegeten op 2 juni 2011 @ Mariët
Ingrediënten: (voor 8 stuks)
- 80 g tuttifrutti
- 2 el jam
- 2 bitterkoekjes, in stukjes
- 4 vellen filodeeg
- 4 tl gesmolten boter
- Poedersuiker
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een bakblik in. Snijd de tuttifrutti in kleine stukjes en roer ze in een kom door de jam. Voeg de bitterkoekjes toe. Goed roeren. Snijd het filodeeg in vierkantjes van zo’n 12 cm. Smeer de velletjes in met boter en leg ze op elkaar tot je genoeg stapeltjes hebt voor het aantal zakjes dat je wilt maken. Bestrijk het bovenste velletje ook met boter. Leg een lepel tuttifruttimix in het midden van de vierkantjes, breng de hoekjes omhoog en vouw het geheel dicht als een zakje. Bak 5-8 minuten, bestrooi met poedersuiker. Je hoort ze eigenlijk warm te serveren.
Bron: “Baking” van Martha Day
Misschien ook lekker met appel, rozijnen, kaneel en wat suiker?
BeantwoordenVerwijderen